Sport

Wolfsburg viert het historische eerste doelpunt van Lovro Majer

Wolfsburg deed een aanzienlijke investering van 25 miljoen euro om Lovro Majer tijdens de zomerse transferperiode over te nemen. Niko Kovac, de coach, had een sterk verlangen om de speler van het Kroatische nationale team naar het team te halen en beschouwde hem als een voetbalvirtuoos die een aanzienlijke impact op het spel kon hebben. Hoewel het volledige potentieel van Lovro nog moet worden gerealiseerd, integreerde hij zich snel in het team en verzekerde hij zich van een plek in de basisopstelling met indrukwekkende prestaties. Hoewel hij al één assist had gegeven, miste hij nog steeds de spanning van het scoren van zijn eerste doelpunt. Dat moment kwam uiteindelijk tijdens het bezoek van Wolfsburg aan Augsburg in de negende ronde van de Bundesliga. Bij rust stond Wolfsburg met 2-1 voor, waarbij Tietz in de 17e minuut het doelpunt van de thuisploeg scoorde. Wolfsburg wist echter in amper tien minuten de wedstrijd om te draaien, waarbij Wind in de 35e minuut gelijk maakte. Vervolgens greep Majer in de 45e minuut de kans om te schitteren en scoorde een strafschop, waardoor de voorsprong van Wolfsburg werd uitgebreid naar 2-1. De doelman kon alleen maar toekijken hoe de bal in het net zeilde. Dit was Lovro’s debuutdoelpunt in zijn negende optreden voor de Wolves, naast zijn enige assist.