Wordt uw geestelijke gezondheid beïnvloed door hitte?  Een therapeut onthult hoe hoge temperaturen onze stemming en ons gedrag kunnen beïnvloeden
Nieuws

Wordt uw geestelijke gezondheid beïnvloed door hitte? Een therapeut onthult hoe hoge temperaturen onze stemming en ons gedrag kunnen beïnvloeden

De zomer heeft intense hitte gebracht in het zuidoosten van Texas en een groot deel van de VS, met duidelijke gevolgen voor ons lichaam. Het effect van hitte op de geestelijke gezondheid is echter mogelijk niet zo gemakkelijk herkenbaar. Nu extreem weer steeds vaker voorkomt, waarschuwen experts voor toenemende klimaatangst. De hitte kan ook leiden tot isolatie voor mensen die gevoelig zijn voor hoge temperaturen. Bovendien kunnen hoge temperaturen het gedrag beïnvloeden, prikkelbaarheid veroorzaken en angst verergeren.

Therapeut Alejandra Galindo van Thriveworks in Houston legde uit dat stijgende temperaturen op natuurlijke wijze de lichaamstemperatuur verhogen, wat kan bijdragen aan prikkelbaarheid en angst. Ze raadde aan om sociale media en andere angstwekkende triggers te vermijden, maar ook om in contact te blijven met vrienden en je te concentreren op positieve gedachten om de negatieve gevolgen van hitte op de geestelijke gezondheid tegen te gaan.

Nu de hittegolf aanhoudt, is het belangrijk om prioriteit te geven aan zelfzorg en mentaal welzijn. Proactieve stappen ondernemen om stress en angst te beheersen tijdens warm weer kan helpen de impact op de mentale gezondheid te verzachten. Blijf op de hoogte en zoek indien nodig steun bij vrienden, familie of professionals in de geestelijke gezondheidszorg. Blijf koel en zorg goed voor uzelf in deze uitdagende tijd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER