World Athletics and CIFP call on fans to submit nominations for fair play moments for the 2024 event
Nieuws

World Athletics and CIFP call on fans to submit nominations for fair play moments for the 2024 event

Aan de vooravond van de Wereldkampioenschappen Indoor Atletiek in Glasgow werkt het International Fair Play Committee (CIFP) samen met World Athletics om fans wereldwijd op te roepen momenten te nomineren die blijk geven van eerlijk spel in de sport. Het doel is om later dit jaar een opvallende atleet of moment te erkennen tijdens de World Athletics Awards.

Net als vorig jaar omvat de nominatieperiode alle World Athletics Series-evenementen, Continental Tour-evenementen en de Olympische Spelen van 2024 in Parijs. Deze brede reikwijdte zorgt ervoor dat een breed scala aan momenten uit verschillende evenementen over de hele wereld in aanmerking komt voor de Fair Play Award.

Na afloop van het laatste Continental Tour-evenement in september zal een jury de nominaties beoordelen en een shortlist van vijf fair play-momenten in de atletiek uit 2024 selecteren. Fans krijgen vervolgens de mogelijkheid om te stemmen op hun favoriete moment via de socialemediakanalen van World Athletics. , naast de stemmen van de jury.

De combinatie van stemmen van fans en jurybeslissingen zal drie finalisten voor de Fair Play Award bepalen, waarbij de uiteindelijke winnaar later dit jaar wordt bekendgemaakt tijdens de World Athletics Awards in Monaco. Om een ​​atleet of moment voor de prijs te nomineren, kunnen fans een e-mail sturen naar [email protected].

De Fair Play Award van vorig jaar ging naar Letesenbet Gidey, die medeleven toonde door de Nederlandse Sifan Hassan te troosten na de val van Hassan op de 10.000 meter dames op de Wereldkampioenschappen atletiek in Boedapest. Deze daad van sportiviteit was een voorbeeld van de principes van eerlijk spel die de CIFP de afgelopen 60 jaar heeft gepromoot.

Het CIFP, zestig jaar geleden opgericht, handhaaft waarden als eerlijke concurrentie, respect, vriendschap, teamgeest en gelijkheid in de sport. Hun samenwerking met World Athletics sinds 2003 heeft geresulteerd in de erkenning van atleten die integriteit, solidariteit, tolerantie, uitmuntendheid en vreugde belichamen, zowel op als buiten het veld. Door de jaren heen zijn er elf Fair Play Awards uitgereikt aan de verdienstelijke ontvangers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER