World champions Jacob Kiplimo and Beatrice Chebet successfully defend their titles
Nieuws

World champions Jacob Kiplimo and Beatrice Chebet successfully defend their titles

Op de Wereldkampioenschappen Cross Country Atletiek 2024 in Belgrado verdedigden de Keniaanse Beatrice Chebet en de Oegandese Jacob Kiplimo met succes hun titels van het voorgaande jaar. Chebet en Kiplimo waren de favorieten die aan de competitie deelnamen na hun overwinningen in Bathurst, Australië, en ze stelden niet teleur.

In de 10 km-race voor dames bij de senioren kwam Chebet als winnaar naar voren nadat hij zich tegen het einde van de race had losgemaakt van de kopgroep. Samen met haar landgenoten Lilian Rengeruk en Margaret Kipkemboi voerde Chebet het tempo op en maakte uiteindelijk in de laatste paar honderd meter een beslissende zet. Ze kwam over de finish in 31:05, drie seconden voorsprong op Rengeruk en één seconde voorsprong op Kipkemboi.

Ondertussen toonde Kiplimo in de herenrace zijn dominantie met een krachtige aanval in de laatste ronde. Ondanks pogingen van de Keniaanse loper Gideon Rono om eerder in de race weg te rijden, haalden Kiplimo en zijn teamgenoot Joshua Cheptegei hem in en lieten Cheptegei uiteindelijk vallen naarmate het tempo in de laatste kilometers toenam. Kiplimo won vervolgens comfortabel in 28:09, op de voet gevolgd door de Ethiopiër Berihu Aregawi en de Keniaan Benson Kiplangat.

Cheptegei eindigde op de zesde plaats nadat hij moeite had om het tempo van Kiplimo bij te houden. Over het geheel genomen hebben Chebet en Kiplimo opnieuw bewezen dat ze formidabele krachten zijn in het veldlopen, waarbij ze hun kracht en vaardigheden op het wereldtoneel demonstreren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER