Nieuws

World News: Tearful TV Interview with Mother Who Escaped Hamas Kidnapping, Recollects Family’s Capture during Israel-Gaza Conflict

Sky News interviewde onlangs Batsheva Yahalomi, die op miraculeuze wijze ontsnapte aan de ontvoeringen van Hamas op 7 oktober in Israël. Haar man en oudste zoon worden echter nog steeds gegijzeld in Gaza. Tijdens het emotionele interview stort Yahalomi meerdere keren in terwijl ze de gebeurtenissen vertelt. Het begon allemaal toen zij en haar familie ’s ochtends alarmsignalen en raketten hoorden, wat hen ertoe aanzette hun toevlucht te zoeken in hun veilige kamer. Pas toen ze geschreeuw in het Arabisch en geweerschoten hoorde, besefte ze dat er iets ernstig mis was. Tragisch genoeg werkte de deur naar hun veilige kamer niet goed, waardoor haar man buiten opgesloten bleef voordat hij werd neergeschoten door Hamas-strijders. Wanhopig om Yahalomi en haar drie kinderen mee te nemen, bliezen ze de deur van de kamer open. Yahalomi begreep dat ze van plan waren hen naar Gaza te brengen.

Toen ze naar buiten werden geleid, lag de echtgenoot van Yahalomi gewond op de grond buiten de veilige kamer. Haar 12-jarige zoon werd op een motorfiets gezet terwijl een Hamas-strijder haar baby aan haar teruggaf. Samen met haar dochter hebben ze een andere motorfiets gemonteerd. Hun ontsnapping werd echter stopgezet toen twee legertanks arriveerden. In de chaos viel de motor waarop ze zaten op de grond, waardoor ze mogelijk voor altijd van haar zoon werden gescheiden. Met een gebroken hart legt Yahalomi uit dat zijn motorfiets richting Gaza reed.

Yahalomi en haar twee overgebleven kinderen wisten drie en een half uur door de velden te vluchten. Tijdens hun ontsnapping kwamen ze talloze Hamas-strijders tegen en werden ze voortdurend bedreigd door overvliegende raketten. Uiteindelijk werden ze ontdekt door een vrachtwagen van IDF-soldaten die hen redden. Op dat moment hoorde Yahalomi dat haar man ook naar Gaza was gebracht. Vervuld van zorgen en onzekerheid geeft ze toe dat ze sindsdien niets meer van haar man en zoon heeft gehoord, in de overtuiging dat ze nog steeds gevangen worden gehouden in Gaza.

LAAT EEN REACTIE ACHTER