Xfinity Series Saturday Cup-schema aangekondigd voor Talladega Superspeedway
Sport

Xfinity Series Saturday Cup-schema aangekondigd voor Talladega Superspeedway

Twee van de nationale NASCAR-series zijn zaterdag op de Talladega Superspeedway. De Xfinity-teams racen op de 4,26 mijl lange superspeedway, terwijl Cup-teams zich kwalificeren voor de 500 mijl lange race van zondag. Daarnaast zullen de ARCA Menards Series-teams ook op de baan zijn voor een race op zaterdagmiddag. Zaterdag is de 36e Xfinity-race in Talladega, met Jeb Burton als verdedigende winnaar. Burton heeft sinds 2021 twee overwinningen behaald in Talladega, en AJ Allmendinger is de enige andere coureur in de line-up met een Xfinity-overwinning in Talladega.

Jesse Love en Austin Hill vormen de Xfinity-line-up van Richard Childress Racing. Austin Hill, die de serie leidt met zes overwinningen op drafting-stijl tracks, is in vier starts niet beter geëindigd dan 14e in Talladega. Chevrolet heeft de overwinning behaald in de laatste negen Xfinity-races in Talladega, waarvan Kaulig Racing vier van die overwinningen voor zijn rekening nam. Ford heeft sinds 2017 geen Xfinity-race in Talladega gewonnen, en Toyota heeft sinds 2014 niet meer gewonnen. Zaterdag is de derde race van het Dash 4 Cash-programma, waarbij Sam Mayer, Ryan Sieg, Justin Allgaier en Allmendinger strijden om een ​​bonus van $ 100.000.

Het zaterdagschema op Talladega Superspeedway omvat een voorspelling van bewolkte hemel met mogelijke regenbuien gedurende de dag. De maximumtemperatuur zal 75 graden bereiken met 50% kans op regen bij de start van de Xfinity-race. Chase Elliott heeft verklaard: “We willen nog steeds beter zijn. Ik denk dat er ruimte is voor verbetering.”

Op zaterdag 20 april gaat de garage van 08.30 uur tot 12.30 uur open voor de Cup Series, met ARCA om 10.00 uur en Xfinity om 13.00 uur. De baanactiviteit omvat onder meer de kwalificatie van de Cup Series van 10.30 uur tot 12.00 uur. uur, gevolgd door de ARCA Menards Series-race om 12.30 uur en de Xfinity Series-race om 16.00 uur. De races worden uitgezonden op netwerken als FS1, Fox en Motor Racing Network.

LAAT EEN REACTIE ACHTER