Young people in China are prioritizing saving over spending in a trend known as “revenge saving,” while their peers in other countries accumulate debt.
Nieuws

Young people in China are prioritizing saving over spending in a trend known as “revenge saving,” while their peers in other countries accumulate debt.

Het fenomeen van wraakuitgaven na de pandemie is nog steeds wijdverbreid, maar er is een interessante trend van wraakbesparingen in opkomst in China. In plaats van impulsaankopen te doen, sparen Chinese jongeren ijverig terwijl de economie van het land worstelt. De op één na grootste economie ter wereld presteert niet goed en jongeren voelen de impact van deze economische neergang.

Christopher Beddor, adjunct-directeur voor China-onderzoek bij Gavekal Dragonomics, gelooft dat jongeren voorzichtiger worden met hun uitgaven vanwege het algehele economische klimaat. De deposito's van huishoudens in RMB zagen een aanzienlijke jaar-op-jaargroei in het eerste kwartaal van 2024, wat duidt op een verschuiving naar sparen in plaats van uitgeven. Ondanks een beter dan verwachte bbp-groei in het eerste kwartaal, suggereren prognoses een aanhoudende vertraging van de economie.

De krappe arbeidsmarkt in China verergert de situatie, vooral voor jongeren. Jia Miao, assistent-professor aan de NYU Shanghai, merkt op dat veel jongeren moeite hebben om een ​​baan te vinden of hun inkomen te verhogen, waardoor ze minder geld uitgeven. Het werkloosheidspercentage onder jongeren van 16 tot 24 jaar is aanzienlijk hoger dan het nationale gemiddelde, wat verder bijdraagt ​​aan de spaartrend onder Chinese jongeren.

Het verdwijnen van zelfvertrouwen en dierlijke instincten onder jongeren is een opvallende zorg, waarbij experts voorspellen dat het jaren van economische groei kan duren voordat ze zich op hun gemak voelen om wraakuitgaven te doen. De huidige economische uitdagingen in China zorgen ervoor dat jongeren eerder gaan sparen dan uitgeven, wat een voorzichtige benadering van persoonlijke financiën weerspiegelt in het licht van het onzekere economische klimaat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER