Categories: Nieuws

Young people in China are prioritizing saving over spending in a trend known as “revenge saving,” while their peers in other countries accumulate debt.

Het fenomeen van wraakuitgaven na de pandemie is nog steeds wijdverbreid, maar er is een interessante trend van wraakbesparingen in opkomst in China. In plaats van impulsaankopen te doen, sparen Chinese jongeren ijverig terwijl de economie van het land worstelt. De op één na grootste economie ter wereld presteert niet goed en jongeren voelen de impact van deze economische neergang.

Christopher Beddor, adjunct-directeur voor China-onderzoek bij Gavekal Dragonomics, gelooft dat jongeren voorzichtiger worden met hun uitgaven vanwege het algehele economische klimaat. De deposito's van huishoudens in RMB zagen een aanzienlijke jaar-op-jaargroei in het eerste kwartaal van 2024, wat duidt op een verschuiving naar sparen in plaats van uitgeven. Ondanks een beter dan verwachte bbp-groei in het eerste kwartaal, suggereren prognoses een aanhoudende vertraging van de economie.

De krappe arbeidsmarkt in China verergert de situatie, vooral voor jongeren. Jia Miao, assistent-professor aan de NYU Shanghai, merkt op dat veel jongeren moeite hebben om een ​​baan te vinden of hun inkomen te verhogen, waardoor ze minder geld uitgeven. Het werkloosheidspercentage onder jongeren van 16 tot 24 jaar is aanzienlijk hoger dan het nationale gemiddelde, wat verder bijdraagt ​​aan de spaartrend onder Chinese jongeren.

Het verdwijnen van zelfvertrouwen en dierlijke instincten onder jongeren is een opvallende zorg, waarbij experts voorspellen dat het jaren van economische groei kan duren voordat ze zich op hun gemak voelen om wraakuitgaven te doen. De huidige economische uitdagingen in China zorgen ervoor dat jongeren eerder gaan sparen dan uitgeven, wat een voorzichtige benadering van persoonlijke financiën weerspiegelt in het licht van het onzekere economische klimaat.

Floris Hekkink

Share
Published by
Floris Hekkink

Recent Posts

Bucks tekenen contracten met ervaren spelers Delon Wright en Taurean Prince

De frustratie onder Lakers-fans richting Darvin Ham vorig seizoen kwam voort uit zijn afhankelijkheid van…

2 minuten ago

Apple onthult Safari Technology Preview 198 met bugfixes

Apple heeft Safari Technology Preview 198 uitgebracht, een update die ondersteuning biedt voor macOS 15…

3 minuten ago

Danville District 118 Board geeft groen licht voor pilot-wetenschapsprogramma voor leerlingen van de 5e tot en met de 8e klas

De schoolraad van Danville District 118 heeft onlangs een uitgave van $ 76.100 goedgekeurd voor…

5 minuten ago

Mitchell uit zijn dankbaarheid aan de fans van de Kings en Sacramento in een emotioneel bericht na de deal

Nadat hij drie jaar lang een solide rolspeler was bij de Sacramento Kings, werd voormalig…

12 minuten ago

Guide to the Esports World Cup League of Legends Tournament: Teams, Schedule, and Viewing Options

De Esports World Cup is momenteel aan de gang en brengt de beste talenten van…

12 minuten ago

Hurricane devastates Jamaica, leaving a rising death toll: “It’s devastating, everything is destroyed…”

De verwoesting die de krachtige orkaan van categorie 4 in Jamaica heeft aangericht, heeft inwoners…

21 minuten ago