Technologie

YouTube dwingt nu wereldwijd strengere maatregelen af ​​om advertentieblokkers tegen te gaan

YouTube heeft aangekondigd dat het nieuwe maatregelen implementeert om het gebruik van adblockers op zijn platform tegen te gaan. Het bedrijf beschouwt het gebruik van adblockers als een schending van de servicevoorwaarden. In mei begon YouTube met het testen van een functie die zou voorkomen dat gebruikers met advertentieblokkers video’s zouden afspelen. Deze gebruikers kregen een melding dat ze de advertentieblokkering moesten uitschakelen of zich moesten abonneren op YouTube Premium om de video te kunnen blijven bekijken. In juni ging YouTube door met testen door te voorkomen dat gebruikers die drie video’s met advertentieblokkers hadden bekeken, de videospeler gebruikten om advertenties te vermijden.

Nu lanceert YouTube een wereldwijde inspanning om het gebruik van adblockers op zijn platform te ontmoedigen. Gebruikers ontvangen waarschuwingsmeldingen waarin ze worden geadviseerd geen blokkeerprogramma’s te gebruiken of ze aan te moedigen zich te abonneren op YouTube Premium. Als gebruikers advertentieblokkers blijven gebruiken, blokkeert het platform mogelijk het afspelen van de video die ze bekijken. YouTube-communicatiemanager Christopher Lawton verklaarde dat deze eerdere tests deel uitmaakten van een klein wereldwijd experiment, maar dat de maatregelen nu voor alle gebruikers zullen worden geïmplementeerd.

Lawton benadrukte dat het gebruik van adblockers in strijd is met de servicevoorwaarden van YouTube. Hij benadrukte ook het belang van advertenties bij het ondersteunen van de diverse gemeenschap van makers van inhoud op het platform en om miljarden mensen toegang te geven tot hun favoriete inhoud.

Gebruikers hebben al meer onderbrekingen gemeld bij het afspelen van video’s bij het gebruik van advertentieblokkeringsprogramma’s op YouTube. Deze maatregelen zijn bedoeld om abonnementen op YouTube Premium te promoten als een manier om advertenties te vermijden. YouTube hoopt dat het door het implementeren van deze maatregelen het gebruik van adblockers kan ontmoedigen en zijn ecosysteem van makers kan ondersteunen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER