Zinus en METS Technology gaan een zelflaadtoren implementeren voor Zweedse wegveerboten
Technologie

Zinus en METS Technology gaan een zelflaadtoren implementeren voor Zweedse wegveerboten

Zinus en METS Technology hebben samengewerkt om een ​​volledig autonome laadtoren te installeren in Finnsbo, Zweden. Deze toren zal oplaadfaciliteiten bieden voor wegveerboten van Trafikverket, de Zweedse transportadministratie. De laadtoren zal stroom leveren aan schepen op de veerdienstroute tussen Finnsbo en Skår nabij Lysekil in Zuid-Zweden. Eenmaal operationeel zal de toren de noodzaak van handmatig aanmeren en aansluiten door de bemanning elimineren, waardoor veerboten tot drie megawatt kunnen opladen terwijl ze aangesloten zijn, wat overeenkomt met de capaciteit van twaalf snelladers voor auto’s.

Zinus, gevestigd in Noorwegen, zal een laadkabelbeheersysteem voor de laadtoren leveren. Dit systeem is ontworpen om zichzelf automatisch te positioneren op basis van de locatie van de veerboot, waarbij de laadconnector in een volledig geautomatiseerd proces wordt ingeschakeld. METS Technology zal verantwoordelijk zijn voor het ontwerp en de bouw van de laadtoren, en de verwachting is dat deze in het najaar van 2026 operationeel zal zijn.

Ronny Olson, verkoopmanager bij Zinus, sprak zijn tevredenheid uit over het feit dat hun systeem voor autonome oplaadverbindingen werd geselecteerd als de voorkeursoptie voor Trafikverket. De Zweedse Transportadministratie elektrificeert momenteel een aantal van haar veerboten als onderdeel van hun Vision 45-plan voor een klimaatneutrale veerdienst in 2045, en de laadtoren zal naar verwachting aanzienlijk bijdragen aan dit doel.

Endre Eidsvik, CEO van Zinus, benadrukte de groeiende interesse van Zweden als markt en het enthousiasme van het bedrijf over het mogelijk maken van efficiënt autonoom opladen voor een groeiend aantal veerbootroutes. Dit project omvat een nieuwe oplossing voor een multi-axiale verbinding die zorgt voor een nauwkeurige verbinding bij verschillende getijdenverschillen en een groter longitudinaal aanmeerbereik. Deze innovatie heeft een toenemende vraag gegenereerd en is al aan meerdere projecten aangeboden, maar Trafikverket zal de eerste zijn die van deze technologie zal profiteren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER