Zorgen voor universele toegang tot water, sanitaire voorzieningen, hygiëne, afvalverwerking en elektriciteitsdiensten in alle gezondheidszorginstellingen voor een betere kwaliteit van zorg.
Nieuws

Zorgen voor universele toegang tot water, sanitaire voorzieningen, hygiëne, afvalverwerking en elektriciteitsdiensten in alle gezondheidszorginstellingen voor een betere kwaliteit van zorg.

Het raamwerk heeft tot doel richtlijnen te bieden voor het leveren van veilig en duurzaam water, sanitaire voorzieningen en hygiëne (WASH), het beheer van gezondheidszorgafval en betrouwbare elektriciteit in gezondheidszorginstellingen om kwaliteitszorg voor iedereen te garanderen. Het is ontwikkeld via een mondiaal overlegproces en bevat gegevens en aanbevelingen uit recente mondiale rapporten van de WHO/UNICEF over WASH, afval en elektriciteit in zorginstellingen. Het raamwerk biedt ook een routekaart voor de implementatie van de resolutie van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties uit 2023 over deze kwesties.

De belangrijkste doelgroepen voor dit raamwerk zijn onder meer gezondheidsleiders, programmamanagers op mondiaal en nationaal niveau, beleidsmakers, WASH-, afval- en energieleiders en technische experts, ontwikkelingspartners en financiële instellingen, evenals experts op het gebied van gendergelijkheid, handicaps, sociale inclusie, en klimaat. Daarnaast worden belanghebbenden uit het maatschappelijk middenveld ook aangemoedigd om zich met het Kader bezig te houden.

Dit raamwerk behandelt de WASH-, afval- en elektriciteitscomponenten van de alomvattende aanpak van de WHO voor het creëren van veilige, klimaatbestendige en ecologisch duurzame gezondheidszorgfaciliteiten. Het heeft tot doel de inspanningen te ondersteunen om de algehele kwaliteit van de zorg in gezondheidszorgomgevingen te verbeteren door de toegang tot essentiële diensten en infrastructuur te garanderen. Meer informatie over het werk van de WHO op het gebied van water, sanitaire voorzieningen en hygiëne, evenals milieu en klimaatverandering, is te vinden op hun website.

LAAT EEN REACTIE ACHTER