Categories: Nieuws

Zorgsysteem krijgt boete van $ 950.000 voor schendingen van HHS-privacy

Het Department of Health and Human Services' Office for Civil Rights heeft onlangs een schikking getroffen met Heritage Valley Health System met betrekking tot mogelijke schendingen van de Health Insurance Portability and Accountability Act-beveiligingsregel. Deze actie volgde op een ransomware-aanval op het zorgsysteem. Het onderzoek van het agentschap bracht tekortkomingen aan het licht in de praktijken van het zorgsysteem, waaronder het niet uitvoeren van een goede risicoanalyse om mogelijke risico's voor elektronisch beschermde gezondheidsinformatie te identificeren. Bovendien had het zorgsysteem geen noodplan om te reageren op noodsituaties, en voerde het ook geen beleid in om de toegang tot elektronisch beschermde gezondheidsinformatie te beperken tot geautoriseerde gebruikers.

Heritage Valley Health System biedt zorg in verschillende settings en bedient een grote populatie. De bevindingen van het onderzoek wezen echter op belangrijke gebieden waar het zorgsysteem niet voldeed aan de HIPAA-regelgeving. Deze tekortkomingen in de beveiliging hadden mogelijk de gevoelige gezondheidsinformatie van patiënten in gevaar kunnen brengen. Als gevolg van de schikking zal het zorgsysteem corrigerende maatregelen moeten nemen om deze problemen aan te pakken en zijn beveiligingspraktijken te verbeteren.

Vooruitkijkend zal het cruciaal zijn voor Heritage Valley Health System om prioriteit te geven aan gegevensbeveiliging en naleving van HIPAA-regelgeving om de informatie van patiënten te beschermen. Door robuuste risicoanalyse, noodplannen en toegangscontroles te implementeren, kan het zorgsysteem gevoelige gezondheidsgegevens beter beschermen en toekomstige beveiligingsinbreuken voorkomen. Deze schikking dient als herinnering aan het belang van het handhaven van sterke gegevensbeveiligingsmaatregelen in zorginstellingen om de privacy en vertrouwelijkheid van patiënten te beschermen.

Floris Hekkink

Share
Published by
Floris Hekkink

Recent Posts

Mill Valley Junior Tennis Team wint District 3-kampioenschap

Het Mill Valley Little League Juniors team won onlangs voor het eerst sinds 2013 de…

7 minuten ago

De Falcons verwelkomen fans bij twee open trainingskampen

Vanwege de bouwwerkzaamheden op IBM Performance Field zullen de Falcons deze zomer geen trainingskampen houden…

10 minuten ago

Bucks tekenen contracten met ervaren spelers Delon Wright en Taurean Prince

De frustratie onder Lakers-fans richting Darvin Ham vorig seizoen kwam voort uit zijn afhankelijkheid van…

12 minuten ago

Apple onthult Safari Technology Preview 198 met bugfixes

Apple heeft Safari Technology Preview 198 uitgebracht, een update die ondersteuning biedt voor macOS 15…

13 minuten ago

Danville District 118 Board geeft groen licht voor pilot-wetenschapsprogramma voor leerlingen van de 5e tot en met de 8e klas

De schoolraad van Danville District 118 heeft onlangs een uitgave van $ 76.100 goedgekeurd voor…

15 minuten ago

Mitchell uit zijn dankbaarheid aan de fans van de Kings en Sacramento in een emotioneel bericht na de deal

Nadat hij drie jaar lang een solide rolspeler was bij de Sacramento Kings, werd voormalig…

21 minuten ago