Sport

Zullen de Barracuda’s volgend jaar hun goud verdedigen? Speelstatus EK in twijfel getrokken

Volgend jaar wordt een spannende tijd voor waterpololiefhebbers, met een reeks grote kampioenschappen die plaatsvinden van januari tot augustus. Daartoe behoren onder meer de Europese en Wereldkampioenschappen, maar ook de langverwachte Olympische Spelen. De euro, die van 3 tot 16 januari 2024 in Netanya, Israël zal worden gehouden, is momenteel echter onzeker vanwege het Israëlisch-Palestijnse conflict.

In het licht van de huidige situatie is de Europese Aquatics Federation actief betrokken bij gesprekken met het Organisatiecomité van het Europees Waterpolokampioenschap. De voornaamste zorg is het waarborgen van de veiligheid van alle deelnemende nationale teams, officials en toeschouwers. De European Aquatics Federation en de Israel Water Polo Federation houden de situatie nauwlettend in de gaten en onderzoeken alternatieve opties voordat ze een definitieve beslissing nemen over het organiseren van de wedstrijd.

De huidige situatie in Israël en Gaza is onmiskenbaar grimmig, waarbij onschuldige levens verloren gaan en het conflict geen tekenen van verzachting vertoont. Gezien de ernst van de situatie lijkt het belang van sport in vergelijking onbeduidend. De nadruk ligt nu op het zo snel mogelijk beëindigen van het geweld. Als het conflict voortduurt, bestaat er onzekerheid over het lot van de euro. Als het kampioenschap doorgaat, zal het waarschijnlijk op een andere locatie plaatsvinden als een andere gastheer tussenbeide komt. Het is vermeldenswaard dat Kroatië, de regerend Europees kampioen na hun overwinning in Split vorig jaar, hun titel zal verdedigen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER