World Tai Chi Day: Embracing the Power of Movement and Wellness
Nieuws

World Tai Chi Day: Embracing the Power of Movement and Wellness

De Statesboro Tai Chi Group verzamelde zich zaterdagochtend voor de trappen van het gerechtsgebouw om Wereld Tai Chi Dag te vieren en de fysieke en mentale gezondheidsvoordelen van de beoefening te demonstreren. Onder leiding van Dr. Li Li, hoogleraar kinesiologie aan Georgia Southern, komt de groep elke week op dinsdag en donderdag bijeen om Tai Chi te beoefenen.

Meester Ya Jun uit Atlanta voegde zich bij de groep voor het optreden, die de deelnemers door verschillende bewegingen in de 24 vormen leidde, zoals 'Grasping the Bird's Tail', 'Snake in the Grass' en 'Cloud Hands'.

Oorspronkelijk was Tai Chi een vechtsportpraktijk die zich richtte op man-tegen-man-gevechten, maar in de loop der jaren is het geëvolueerd om welzijn, evenwicht en kracht te bevorderen. Dr. Li benadrukt het belang van Tai Chi bij het voorkomen van vallen, vooral voor de overwegend oudere leden van de groep, tussen de 65 en 85 jaar.

Tijdens de zeven jaar dat de groep bijeenkwam, heeft geen van de ruim twintig deelnemers te maken gehad met ernstige ziekten, verwondingen of COVID-19 opgelopen, tot grote verbazing van Dr. Li. Emily Franklin, een lid van de groep, getuigt van de voordelen van een verbeterde balans en houding die voortkomen uit deelname aan Tai Chi.

De diverse groep individuen met verschillende achtergronden waaruit de Statesboro Tai Chi-groep bestaat, komen graag samen om te oefenen en te socialiseren. Tai Chi is geschikt voor alle fitnessniveaus en is vooral gunstig voor oudere personen. Bezoek de Georgia Southern-webpagina voor meer informatie over deelname aan de gratis Tai Chi-groep.

LAAT EEN REACTIE ACHTER