World’s Largest Airport Terminal to be Constructed by Dubai’s Ruler | Aviation News
Nieuws

World’s Largest Airport Terminal to be Constructed by Dubai’s Ruler | Aviation News

Al Maktoum International Airport is een enorm project in Dubai dat na voltooiing een capaciteit zal hebben van 260 miljoen passagiers. De heerser van het emiraat, sjeik Mohammed bin Rashid Al Maktoum, heeft de start aangekondigd van de bouw van een nieuwe luchthaventerminal ter waarde van $35 miljard, die na voltooiing de grootste ter wereld zal zijn. Deze nieuwe terminal zal vijf keer zo groot zijn als de huidige Dubai International Airport en zal jaarlijks tot 260 miljoen passagiers kunnen verwerken. Het plan is om uiteindelijk alle activiteiten van Dubai International Airport naar Al Maktoum International Airport over te dragen.

Sheikh Mohammed stelt zich voor om een ​​hele stad rond de luchthaven in Dubai South te creëren, met huisvesting voor een miljoen mensen en kansen voor toonaangevende bedrijven in de logistieke en luchtvervoersector. Dit nieuwe project is gericht op toekomstige generaties en zorgt voor een voortdurende ontwikkeling van de kinderen en kleinkinderen van Dubai. Het zal de luchthaven, haven, stedelijke hub en mondiaal centrum van de wereld worden.

Eenmaal voltooid zal Al Maktoum International Airport de nieuwe thuisbasis worden van de luchtvaartmaatschappij Emirates, met vijf parallelle start- en landingsbanen en 400 vliegtuigpoorten. Deze ontwikkeling zal de positie van Dubai als belangrijk luchtvaartknooppunt verder versterken. CEO van Dubai Airports, Paul Griffiths, ziet dit als een gedurfde stap in de richting van uitbreiding van de luchtvaartinfrastructuur van Dubai.

Dubai International Airport is de afgelopen tien jaar de drukste luchthaven ter wereld geweest voor internationaal reizen; alleen al in het afgelopen jaar maakten bijna 87 miljoen passagiers gebruik van deze luchthaven. Ondanks de druk op de capaciteit blijft Dubai een groei zien in het aantal internationale bezoekers, met een recordhoogte van 17,15 miljoen in 2023.

LAAT EEN REACTIE ACHTER