New Zealand Squad for T20 World Cup 2024: Devon Conway declared fit, Kane Williamson named captain
Nieuws

New Zealand Squad for T20 World Cup 2024: Devon Conway declared fit, Kane Williamson named captain

Nieuw-Zeeland heeft hun voorlopige selectie van 15 man bekendgemaakt voor de T20 World Cup 2024, waarbij alleen Matt Henry en Rachin Ravindra zullen spelen in hun eerste T20 World Cup. De ploeg zal worden geleid door Kane Williamson, samen met de ervaren spelers Tim Southee en Trent Boult. Devon Conway is opgenomen in de selectie nadat hij herstelde van zijn gebroken duim, terwijl Ben Sears werd genoemd als de 16e reizende reserve.

Conway werd eerder uitgesloten van de IPL vanwege zijn duimblessure, maar is nu fit voor het WK. Williamson keert terug om het team te leiden na het missen van de laatste twee T20I-series, terwijl de snelle bowler Adam Milne en Kyle Jamieson niet beschikbaar zijn vanwege een blessure. Andere spelers die hersteld zijn van een blessure en deel uitmaken van de selectie zijn onder meer Michael Bracewell, Mark Chapman, James Neesham en Ish Sodhi.

De Nieuw-Zeelandse coach Gary Stead heeft er vertrouwen in dat de ploeg alle basissen gedekt heeft voor de gevarieerde omstandigheden waarmee ze in West-Indië te maken kunnen krijgen. Hij prees Matt Henry voor zijn harde werk bij het verbeteren van zijn vaardigheden in alle fasen van het T20-spel. Stead prees Rachin Ravindra ook voor zijn consistente prestaties van het afgelopen jaar.

De volledige Nieuw-Zeelandse selectie voor de T20 World Cup 2024 bestaat uit: Kane Williamson (c), Finn Allen, Trent Boult, Michael Bracewell, Mark Chapman, Devon Conway, Lockie Ferguson, Matt Henry, Daryl Mitchell, Jimmy Neesham, Glenn Phillips, Rachin Ravindra, Mitchell Santner, Ish Sodhi, Tim Southee en Ben Sears als reizende reserve.

LAAT EEN REACTIE ACHTER