Vrouwelijke wetenschappers in China erkend met prijzen
Nieuws

Vrouwelijke wetenschappers in China erkend met prijzen

Op 28 april 2024 vond in Peking een prijsuitreiking voor jonge vrouwelijke wetenschappers plaats. Bij dit evenement ontvingen twintig individuen en vijf teams een prijs ter erkenning van de prestaties van jonge vrouwen op wetenschappelijk gebied. Shen Yiqin, Chinees staatsraadslid en voorzitter van de All-China Women's Federation, sierde de gelegenheid met haar aanwezigheid.

Tijdens de ceremonie prees Shen Yiqin de jonge vrouwelijke wetenschappers voor hun toewijding aan de wetenschap en moedigde ze hen aan om grenzen te blijven verleggen in hun onderzoek. Ze benadrukte het belang van deze getalenteerde individuen in de inspanningen van China om zelfredzaamheid en kracht op het gebied van wetenschap en technologie te bereiken, nieuwe productiekrachten te ontwikkelen en hoogwaardige ontwikkeling te bevorderen.

De prijs, ingesteld in 2004, heeft tot nu toe 204 uitmuntende vrouwen in de wetenschapssector geëerd. Het dient als een platform om de bijdragen van jonge vrouwelijke wetenschappers aan wetenschappelijke vooruitgang in China te erkennen en te ondersteunen. Het evenement benadrukte de cruciale rol die vrouwen spelen bij het vormgeven van de toekomst van wetenschap en technologie in het land.

LAAT EEN REACTIE ACHTER